Op dit moment hebben wij geen plek in de voltijds HB-groepen na de zomervakantie.
U kunt zich met dit formulier aanmelden voor de wachtlijst.
HB-afdeling voor leerlingen van groep 4 t/m 8
Als u uw kind bij ons wilt aanmelden, dan nodigen wij u eerst uit voor een kennismakingsgesprek waarin we met elkaar bespreken wat uw kind nodig heeft en of wij dit kunnen bieden. Ook leggen we uit hoe we werken op de HB-afdeling en praktische zaken als: dagritme, overblijf, vrijwillige ouderbijdrage, gebruik van eigen laptop e.d.
Wij vinden het heel belangrijk dat alle voorwaarden voor uw kind, voor de groep en voor de medewerker(s) helder zijn. Hierdoor kan uw kind binnen de school en de groep een zo optimaal mogelijke start maken. Daarom vragen wij om de school van herkomst een onderwijskundig rapport op te stellen, waarin zij onderbouwen wat de onderwijsbehoefte van uw kind is en wat voltijds hoogbegaafden onderwijs hierin naar hun idee kan betekenen. De school kan hierin ondersteunt worden door het samenwerkingsverband waaraan de school van herkomst verbonden is.
Verder vragen wij om een psychologisch onderzoek, waarin het intelligentieprofiel beschreven wordt. Hierbij dient gebruik gemaakt te zijn van de WISC-V, niet ouder dan twee jaar. Het psychologisch onderzoek dient daarnaast de volgende informatie te bevatten:
- ontwikkelingsanamnese,
- beschrijving van overige begaafdheidskenmerken,
- beschrijving van kind en persoonlijkheidskenmerken, onderbouwd door specifieke onderzoeksinstrumenten.
- Daaruit voortvloeiend de analyse van stimulerende en belemmerende factoren bij plaatsing binnen het voltijds HB-onderwijs.
Dit onderzoek dient uitgevoerd te zijn door een erkend orthopedagogisch bureau of GZ-psycholoog met aantoonbare expertise op het gebied van hoogbegaafdheid (informatie hierover is bij ons op te vragen).
Wanneer er sprake blijkt te zijn van meervoudige en/of complexe problematiek kijken we naar de draagkracht en -last van het team, medeleerlingen en de beschikbare faciliteiten van (externe) deskundigheid om deze leerling het onderwijs te bieden dat nodig is.
Na de aannameprocedure volgt een bindend advies.
Voorafgaand aan de start op school zal in een gesprek met de leerkracht, ouders, kind en Intern Begeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan worden opgesteld (POP). Hierin zullen de persoonlijke leerdoelen van uw kind worden vastgelegd, op het gebied van executieve vaardigheden, sociale, emotionele en cognitieve leerdoelen.